Barheim methode

HOE U SUCCESVOL EN ZONDER ONNODIGE KOSTEN MANAGEMENTPOSITIES INVULT


Heeft u weleens een verkeerde manager of directielid aangenomen? Ja? Dan bent u niet de enige. Negen op de tien HR-managers en bestuurders in Nederland heeft te maken gehad met een bad hire; een nieuw personeelslid dat binnen een jaar vertrok en vervangen moest worden.


Waar gaat het vaak mis?
Men heeft het te druk. Of er is geen budget om prioriteit te geven aan een goede selectieprocedure. Om de kosten van een aanstelling laag te houden wordt de procedure soms zelf gedaan. Of er wordt gekozen voor een selectiebureau met een lage fee, uit kostenoverwegingen. Maar, goedkoop is duurkoop. Met alle gevolgen van dien:


Gemaakte fouten:
1. Men focust op het vinden van kandidaten in plaats van het selecteren van kandidaten
2. Als men al goed focust op het selecteren van kandidaten doet men dat op basis van de traditionele hiring criteria, terwijl men zich zou moeten richten op de firing criteria.


Gevolgen:
- De verkeerde professional wordt aangesteld
- Verminderde sfeer op de werkvloer
- De ontslagkosten lopen hoog op
- Veel tijd gaat verloren
- Er is imagoschade
- De functie moet opnieuw worden ingevuld, weer risico


Financieel aderlaten
De kosten van een recruitment mismatch zijn gigantisch. Een bad hire met een jaarsalaris van 150.000 euro kan een organisatie al snel het zes (!!) dubbele kosten.


Firing criteria
Een goed cv, de juiste werkervaring en een goed gesprek is niet genoeg. Want, u ontslaat uw werknemer niet vanwege zijn of haar cv of eerste indruk. Mensen worden ontslagen vanwege hun persoonlijkheid en manier van werken. Dit noemen wij de firing criteria.


Retentie is het nieuwe recruitment
GrassGreener Europe heeft een methode ontwikkeld waarmee u een mismatch van kandidaten op sleutelposities binnen bedrijven voorkomt, door te focussen op de firing criteria.


96 procent van door GrassGreener Europe geworven kandidaten zijn een jaar later nog succesvol werkzaam op de positie waarvoor zij zijn aangenomen.


Houd uw managers binnenboord
De basis bij het vinden van de juiste kandidaat voor een hoge functie is gebruik maken van de juiste selectiecriteria. Ontdek de geheimen van de duurzame, foutloze werving- en selectiemethode van GrassGreener, de BarHeim-methode.