Logistiek dienstverlener Thermotraffic Holland B.V. werft met GrassGreener

Categorieën: Nieuws, Referenties

Logistiek dienstverlener Thermotraffic Holland B.V. werft met GrassGreener

‘Achtergrond en persoonlijke match belangrijker dan cv’

“Als wij een vacature hebben, laten wij de werving en selectie in de regel over aan ons HR-bureau. Dit keer waren wij op zoek naar een General Manager Operations, die op termijn kan doorgroeien en meer verantwoordelijkheden op zich kan nemen. Omdat dit een heel cruciale functie binnen onze organisatie is, wilden we het toch anders doen. Niet alleen maar op cv zoeken, maar ook selecteren op persoonlijkheid en match met de rest van het team.”

Rob Haesakkers, Managing Director van Thermotraffic Holland B.V., kijkt terug op een geslaagd recruitmenttraject. De andere keuze die voor dit traject werd gemaakt, begon met de selectie van een executive search-bureau. “We hebben vier bureaus uitgenodigd om ons een voorstel te doen. Daarvan kwamen er drie met min of meer vergelijkbare beloftes en aanpak. Eén bureau sprong er wat ons betreft bovenuit. De interesse in onze organisatie, de vragen die men ons stelde plus de tools die werden ingezet; dat gaf voor ons de doorslag.” Dat bureau was GrassGreener Europe van Eli Barenholz. 

Speeddatedag met kandidaten

“GrassGreener werd mij aanbevolen door een relatie”, vertelt Rob Haesakkers. “Vanaf de eerste gesprekken verliep het contact bijzonder prettig. In het voortraject werd er veel energie ingestopt om een goed beeld te krijgen van wat onze organisatie wil en nodig heeft. Op basis van die gesprekken kwam Eli met vijf kandidaten – met volledige rapporten, ook toegespitst op onze organisatie en onze wensen, en een persoonlijk filmpje. Met vier daarvan zijn we het traject verder ingegaan. Dat begon met een soort speeddatedag, waarbij we met het managementteam in korte tijd kennis konden maken met de kandidaten.” Verder was Haesakkers blij met de extra tools die GrassGreener inzette, die hielpen bij de interviews en tot meer inzicht in de kandidaten leidden.

Zo’n belangrijke keuze

Van kennismaking met GrassGreener tot en met de uiteindelijke keuze duurde een kleine vier maanden. Een normale tijd voor zo’n belangrijke keuze voor een organisatie als Thermotraffic Holland. Thermotraffic Holland is een internationale logistieke dienstverlener en biedt een logistiek totaalconcept voor temperatuur gecontroleerde goederen. De services bestaan o.a. uit het verzorgen van zeevracht, opslag, import- en exportafhandeling en nationaal en internationaal container -en wegtransport. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, daarnaast zijn er vestigingen in Venlo, Antwerpen en Rainham (VK) en is het bedrijf vertegenwoordigd in de belangrijkste Europese havens. Haesakkers: “Die vier maanden was volledig volgens verwachting en afspraak. Als je de juiste keuze wilt maken, moet je daar wel echt de tijd voor nemen. Die investering is het zeker waard. Zeker als je bedenkt wat het kost als je iemand kiest die wel de juiste papieren en ervaring heeft, maar totaal niet bij de organisatie past. Dan verlies je tijd en een klein kapitaal aan salariskosten.”

Missie geslaagd dus. Thermotraffic Holland vond zijn nieuwe General Manager Operations. “We denken dat we de juiste keuze hebben gemaakt ook al is de samenwerking nog heel vers. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een uitstekende match hebben – niet alleen wat betreft kennis en vaardigheden, maar zeker ook wat betreft de manier van werken, klik met het managementteam en de organisatie.” 

Niet alleen het resultaat, maar ook de samenwerking is Haesakkers goed bevallen. “GrassGreener begreep heel goed wat voor organisatie we zijn en wat we nodig hadden. Het traject zelf was heel duidelijk en goed. Wat is voorgesteld tijdens de introductie is volledig waargemaakt. Bovendien is onze contactpersoon, Eli Barenholz, heel proactief en betrokken. We zijn tevreden en hebben inmiddels al een tweede positie uitgezet bij GrassGreener.”

U kunt alleen op dit artikel reageren indien u bent ingelogd
Auteur
GrassGreener Europe
Publicatie datum
24-1-2022 16:05
Deel dit artikel